10 skönhetstips under vintern


Nu under vintern när vinden är isande kall och luften inomhus varm och torr blir min hud 100 gånger torrare och känsligare än vanligt. Så nu är det ännu viktigare att sköta om min hy, och även då det också blir torrt och frissigt. Hela du är lite extra viktigt att ta hand om under dessa månaderna. Tänkte därför dela med mig av några tips till er!

1. Använd gärna extra fuktgivande rengöringsprodukter , som inte är för starkt paryfermande. Avsluta gärna med kallt vatten då blodcirkulationen ökar och du får en jämnare färg i ansiktet.

​​2. Fukt fukt fukt , A och O under vintern, smörj både morgon och kväll (även under dagen om du har möjlighet).

3. Har du ofta smink på dig under dagtid? Återfukta då med en ansiktsmist , går att spraya över din make-up och ger en underbar återfuktande känsla.

4. Återfukta inte bara ansiktet, utan hela kroppen med en body lotion. Använd gärna extra fet kräm till benen, händerna samt fötterna. Gör det gärna direkt efter duschen då huden är lätt fuktig och varm. Kokosolja här är också ett tips!

5. Samma sak gäller ditt hår, använd hårmask och serum/olja flitigt. Under denna tid på året använder jag serum som balsam! En hårmask du kan göra hemma är att blanda äggula, olivolja, honung och kanel. Massera sedan in det i håret och låt verka i ca en halvtimma. Tvätta sedan håret som vanligt!

6. Ät rätt och drick rätt - drick mängder med vatten och ät mer bra fett så som fet fisk, avocado och linfrön, kroppen älskar Omega 3 och 6.

7. Klä dig rätt - Bär gärna material som är snällare mot huden, så som bomull och cashmere än kläder som kliar och därmed irriterar huden. Viktigast är dock att skydda huden mot kylan, så glöm inte halsduk, vantar och mössa!

8. Skönhetssömnen är viktigare än du tror.

9. Ångbad - Gör dig gärna ett eget ångbad hemma. Värm vatten i en kastrull och lägg till exempel i en påse kamomillte i vattnet. Håll ansiktet över kastrullen i ca 10 minuter. Gör gärna detta regelbundet, kanske en gång i veckan, huden blir ren och fin.

10. En ljus highlighter mot en vinterblek hy gör fantastisk skillnad. Använd på kindben, näsben och ögonlock. Tar endast några minuter av din tid och du får mer lyster än någon som sovit tio timmar i sträck!


Gillar

Kommentarer