Den där gnistan

Alla har väl hört uttrycket att det är viktigt att hålla gnistan vid liv i en relation, vare sig det är en kärleksrelation eller en relation med en kompis. Vi söker ständigt efter den perfekta gnistan, vi vill ju flyga på moln av kärleksfjärilar i magen. Att känna den där gnistan, med en person du tycker väldigt mycket om, finns det någon bättre känsla?
Det finns mängder av krönikor och artiklar hur vi håller gnistan vid liv i en relation, men det finns en sak som ofta glöms bort att skrivas om. Gnistan du ska känna och ha med dig själv.

Den viktigaste relationen du kan ha med någon är med dig själv. Du är den viktigaste. Det är tyvärr så många människor runt om kring i världen som glömmer av detta. Vi är fullt upptagna av att uppvakta människor runt omkring oss och göra allt i vår makt för att relationerna med dem ska bli så bra som möjligt. Det leder i vissa fall till att vi glömmer bort oss själva. Vi glömmer av att uppvakta, ta hand om och framför allt uppskatta oss själva.

Jag har nog aldrig lagt så mycket uppoffring i relationen med mig själv, som jag gjort i andra relationer med andra människor. Det är ju egentligen helt absurt. Jag tror det kan grunda i att relationen med mig själv, det är inget som egentligen syns utåt, utan jag är helt ensam i den och väljer att bortprioritera den, eftersom ingen annan än mig själv tar skada av den. Är relationen med mig själv knackig, ja då är det bara mig den drabbar och jag behöver inte få dåligt samvete över att någon annan mår dåligt.
Jag är väldigt bra på att ha en otrolig tyngd på min axlar, så länge människorna runt omkring mig mår bra. Det är nästan så att jag känner mig egoistisk när jag gör saker enbart för mig själv och mitt välmående.

Jag ska ändra på detta, och om ni är fler där ute som känner igen er, gör det med mig!
Vi ska kämpa och ta vara på gnistan hos oss själva. Vi ska ha en sådan extraordinär relation med oss själva, och vi ska framförallt inte bortprioritera den gnistan. För den är minst lika viktigt som i andra relationer, om inte viktigare. Så som jag stridit för andra, ska jag börja strida för mig själv. Jag förtjänar den där gnistan som världen pratar om, jag förtjänar att ha den gnistan hos mig själv, med mig själv. Jag ska hitta den, och jag ska behålla den livet ut.

  • My thoughts

Gillar

Kommentarer

Rebecca
Rebecca,
Känner så igen mig i det du skriver, måste också verkligen börja prioritera mig själv. Jag är med dig i denna resa och hoppas du kommer skriva mer om hur det går <3
Stor, stor kram till dig!!
annakahler
annakahler,
SÅ fruktansvärt bra skrivet och så sant! Ville boost jag fick. Fantastisk blogg! Kram på dig
nouw.com/annakahler
IP: 82.99.3.229