Önskeinlägg: Min thailandsguide

Bangkok

Thailands huvudstad, och också den jobbigaste staden jag besökt haha. Vi landade i Bangkok som de flesta kanske gör, så vi kom såklart dit väldigt trötta efter lång resa så kan tänka mig att det påverkade mitt intryck av staden en hel del. Men vi spenderade ett par nätter där och staden föll mig inte alls i smaken. Otroligt mycket folk (jo jag vet att det är en storstad men det kändes så ostrukturerat) , rörigt och stressigt. Jag kände även att jag alltid behövde vara på min vakt för att inte bli lurad/rånad osv, vilket jag tycket är fruktansvärt jobbigt - såklart. Självklart fanns det mycket att se i staden, så som heliga tempel, gigantiska shoppingmalls och otroliga rooftopbarer. Vi gick mest runt i staden, shoppade, gick på bio, åt godaste(!) streetfooden mm. Vi åkte även på utflykt längs floden, besökte en flytande marknad. Men nu när jag sett Bangkok så kommer jag förmodligen inte besöka staden igen.

Plus = Mycket att shoppa, både riktiga affärer och gatustånd. Flertal historiska och kulturella platser och ställen att besöka.
Minus = Stressigt, rörigt, mycket trafik, kände mig inte säker på varken gatan eller i taxin i princip...

Koh Phayam

En ö många blandar ihop med Koh Phangan (de uttalas nästan likadant!), som är mest känt för fullmoon party. Denna ö däremot, är snarare precis tvärtom. För att komma hit får du ta dig till Ranong för att sedan ta båt ut hit. Lugnaste ön jag varit på, väldigt få restauranger som dessutom stängde väldigt tidigt, sedan fanns det knappt en affär att köpa snacks i. Så det är helt klart ett ställe du besöker om du endast är ute efter lata dagar i solen eller liggandes i hängmattan med en bok i knät. Jag tycker det är mysigt i max tre dagar, sen får jag lite smått panik. I och med att det är så få turister (iallafall när vi var där) hade vi stranden för oss själva, på gott och ont! Fantastisk paradiskänsla men samtidigt blev vi lite sällskapssjuka då vi knappt stötte på en människa, så det är samma sak här, känner inte att jag behöver besöka denna ö igen. Måste flika in, de enda turisterna vi stötte på var pensionerade hippiemänniskor från England som både tog det ena och det andra... Haha, så konstigt.

Plus = Lugnt och vackert
Minus = För lugnt (haha) och inget att göra eller se direkt...

Koh Tao

Älskade Koh Tao! Har nog inte träffat någon som besökt denna ön och inte älskar den. En äkta backpacker ö med människor från världen över. Mängder med trevliga strandhak, restauranger och bungalows precis vid vattnet. Du kan träffa nya människor överallt, ön är i princip igång 24/7 för den som önskar. Som ni ser ovan gick vi på pubcrawl(går runt till olika barer) som de har där, så roligt - ett tips! Det är fireshow varje kväll på stranden, så jäkla coolt tycker jag, blir dock lite nervös... Att de ska gå fel och någon ska skada sig, men peppar peppar hände det aldrig!

Vill du bara ta det lugnt med en öl i solnedgången är det perfekt, och vill du springa runt på stranden och dansa och inte bry dig om att någon annan ser går det utmärkt lika så, alltså en ö för de flesta, även om majoriteten är unga människor.

Är du intresserad av att ta dykcertifikat är Koh Tao ett av de mest populära ställerna att ta det på, bra pris och du träffar många människor samtidigt som du får uppleva den fantastiska världen under ytan, det är verkligen magiskt!
Finns även ett flertal utflykter till närliggande öar, till exempel berömda Nang Yuan.

Plus = Atmosfären, backpackers och allt underbart strandhäng!
Minus = Mycket svenskar, förstås...

Koh Phi Phi

Sist men inte mist, favoritstället - Phi Phi! En ö jag hade noll förväntningar om till en början, men som överraskade oss alla positivt. Liknande Koh Tao i stil, massor av backpackers och mycket att göra för den som vill. Finns flera olika stränder att besöka på ön, båtutflykter, en view point, massage, poolparty you name it! Det är även en bilfri ö vilket jag älskar, så det är lätt att ta sig överallt bara genom att promenera (ska man över från ena sidan ön till den andra tar det dock ett bra tag, då finns taxibåt!). Fanns gott om restauranger för alla smaklökar och en mängd barer. Antingen finns det riktiga partyställen på stranden, till exempel Slinkys, eller så finns det mer lugna ställen där det är beerpong och mer häng som gäller!

Plus = Finns något för alla här, vill man ta det lugnt och bara sola/bada kan man välja att bo på den lugnare sidan av ön. Finns flertal utflykter mm. Vill du träffa människor och festa är det optimalt för det likaså!

Minus = Samma sak här, mycket svenskar och så kan tidvattnet bråka med en ibland, vissa dagar kunde vattnet ha dragit sig undan så det knappt gick att bada.


Vi tyckte om Phi Phi så mycket att vi till och med åkte tillbaka, hade det varit kortare avstånd till Koh Tao därifrån (ligger på varsin sida Thailand) så hade vi åkt dit en gång till också. Men det kommer fler tillfällen! Sammanfattning är alltså Koh Tao och Phi Phi helt klart favoriterna i Thailand, öar ni INTE får missa!

Har ju själv ett par ställen jag inte hann med som jag gärna vill besöka, ett av dem är Koh Lipe, har hört att det ska vara helt fantastiskt! Har några av er varit där? Funderar på att hinna med det nu när jag åker till Thailand om ett par veckor.

Har ni fler frågor är det bara att ställa dom så ska jag svara så gott jag kan!

Gillar

Kommentarer

hannagothberg
hannagothberg,
suni
suni,
Så bra inlägg! Besökte Phuket, phi phi och koh Lanta förra året. Phi phi var helt klart favoriten!
Vill såå gärna åka till koh tao och koh lipe också 😊
nouw.com/suni