Svar på frågestund

Resa

1.Hur gjorde du med ditt jobb du hade här i Sverige när du åkte iväg och reste, tog du semester eller slutade du? Hur ska du göra med jobb när du kommer hem sen?
Svar: I och med att jag är borta så pass länge blev jag "tvungen" att lämna mitt jobb. Men det var egentligen inget hinder då det är värt alla kronor jag samlat in att få göra denna resa. När jag kommer hem blir det att jobba och sedan eventuellt plugga till hösten. Kram!

2.Har du planer på att plugga? Vilket program/håll funderar du på? Vad vill du jobba med i framtiden?
Svar: Som jag skrev i frågan över så har jag planer på att plugga till hösten. Problemet är att jag är kluven till vad jag vill läsa ännu, då det finns mycket som intresserar mig. Men har länge varit inne på juridik men är även inne på journalistik, art director osv. Mitt främsta mål med mitt jobb i framtiden är att det ska vara en plats jag älskar och trivs på, resten spelar inte så stor roll egentligen. Får jag jobba med och bland människor är jag nöjd, skulle aldrig kunna sitta instängd på ett kontor 40 timmar i veckan.


3.Hur länge är du i Australien? Vilka ställen har du vart på? Har du bra spartips när man ska resa länge? Vilket av Thailand elr Austarlien gilla du mest? Hur får man en stor blogg? Vilken kamera fotar du med? Kram
Svar: Jag ska resa runt i Australien i ca 2 månader allt som allt. Vi började i Melbourne och har därifrån kört The great ocean road och sedan vidare upp mot Sydney och östkusten, där jag befinner mig nu!

Mitt bästa spartips under resan är att göra en budget för att veta hur mycket du har att göra av med och för att se hur mycket du gör av med.
Försök undvik de onödiga köpen (så svårt!), laga middag på ditt hostel osv istället för att äta ute.


4.Har du några tips på ställen att besöka i Sydney? 😊
Svar: I Sydney finns det massor att se och jag skulle kunna skriva flera inlägg om detta. Men det jag framförallt tycker att man bör besöka är Bondi Beach, Manly, gå runt inne i staden och ner till vattnet och operan, samt Blue Mountains som ligger en bit utanför.


5. Hur kommer det sig att du åkte till Australien?

Svar: Jag har alltid velat besöka landet och eftersom jag reste runt i Asien förra året valde jag Australien denna gång. Har dessutom många vänner som varit här som sagt att det är underbart!

6. Hur tvättar du kläderna där, får man låna tvättmaskin där ni sover eller hur gör du?

Svar: Antingen lämnar jag in tvätten på ett tvätteri eller så använder jag tvättmaskinerna som finns på hostlet.


7. Skulle du säga att det är dyrt i Australien?

Svar: Ja det är dyrt här, ungefär som hemma. Här kostar till exempel en säng i en sovsal ca 200kr per natt medan du i Asien kan få ett lyxigt hotellrum för 100kr natten.
8. Brukar ni sova på hotell eller motell eller nått annat, å hur mycket brukar det kosta?

Svar: Antingen hostel (sover i sovsal) eller Airbnb - där du hyr rum/lägenhet av privatperson.


9. Vad har ni för mål med resan?

Svar: Mitt mål med resan är att uppleva och upptäcka mer av världen, olika människor och kulturer. Att njuta av vilken möjlighet jag får att kunna göra allt detta och uppskatta livet till fullo!


10. Köper du inte mycket kläder å sådant där, tänker på hur du gör sen när du ska flyga. Räcker resväskan till å övervikt å så?

Svar: Haha jo tyvärr älskar jag att shoppa och här i Australien finns det SÅ mycket fint! Men jag får hålla mig, har varken råd eller plats till att köpa allt jag vill. Dessutom lägger jag hellre pengar här borta på en utflykt till exempel! Plus att min ryggsäck redan väger 18kg haha.

11. Hur länge ska du vara borta? Vad ska du göra när du kommer tillbaka? Vad tycker du om Australien? Har ni någon budget? Kram
Svar: Allt som allt blir jag borta i 3,5 månader, men spenderar nästan två månader här i Australien (resten Thailand och Bali). Jag tycker Australien är fantastiskt på alla sätt och vis och det finns mycket att uppleva och se för den som vill, allt ifrån storstäder till små surforter längs kusten. Men priserna är dyra så ja vi har en budget, både för hela resan men även en dagsbudget. Vilket är ett tips för att hålla någorlunda ordning på hur mycket man gör av med på en dag! Kram

12. Är i valet & kvalet att åka till Australien eller Thailand i en månad. Vet att Thailand är billigare men hur mycket pengar tror du man behöver ha med sig för en måndas resa i Thailand VS Australien? Har inget behov av att bo flashigt men inte heller på det sämsta ställena 😊Kram!
Svar: För det första blir det två helt olika resor. I Thailand får du betydligt mer för pengarna och kan därmed göra fler utflykter/resa runt osv och därmed upptäcka mer. Här i Australien är allt väldigt dyrt och jag kan till exempel inte göra allt jag skulle vilja. Priserna är ungefär som hemma i Sverige. Så har du en tight budget skulle jag rekommendera Thailand! Jag själv älskar Thailand och tycker helt klart att det är en resa värd att göra - då du kan lyxa till det i en månad!
Australien tycker jag dessutom man bör lägga mer än en månad i! Kram!Övrigt

1.Hur fick du tag på baddräkten från meloonpro? såå fin

Svar: Jag hade kontakt med Meloonpro innan jag åkte och de ville att jag skulle testa deras badkläder här borta. Kram!

2.Vilken storlek har du på baddräkten från Meloonpro?

Svar: Jag har storlek xs. De är dock ganska små i storlekarna så rekommenderar att gå upp en storlek.

3. Vad/hur tränar du?

Hur lång är du?

Hur gammal är du?

Svar: Jag är 21 år (fyller 22 i år) och är 1.59cm lång, inte så lång med andra ord men jag trivs bra med min längd!

Just nu tränar jag inget på under resan men när jag är hemma kör jag främst på gymmet, antingen crosstrainer/löpbandet och sedan styrka!

4.Vad lyssnar du på för slags musik?

Vilket/vilka fotbollslag håller du på?

Svar: Jag är en lyssnar på den mesta musiken, allt ifrån hiphop till Håkan Hellström till radiomusik.

Fotboll är ingen sport jag är insatt i (hockeytjej), men håller jag på något lag så är det IFK Göteborg!

5.Jag undrar om man inte längtar HEMSKT mycket efter sin mamma när man är så långt borta så länge ???

Svar: Saknar dig varje dag mamma! ❤️

6.Var kommer dina snygga brillor med genomskinliga bågar ifrån??

Svar: De kommer från Gina Tricot, kram!

  • Q/A
  • Nära Hanlans Street Surfers Paradise, Surfers Paradise QLD , Australien

Gillar

Kommentarer

denisehermansson
denisehermansson,
din baddräkt är fantastisk!
Molly
,
Åh jaaa hade älskat om du kunde göra "Sydney guide" inlägg! 😊